Vloeronderhoud

Een goede vloer in een pand die dagelijks gebruikt wordt, moet zo’n 25 jaar meegaan. Mits het goed wordt onderhouden. Goed vloer onderhoud is niet alleen plezierig voor u omdat de vloer tip top er uit ziet, maar het bespaart simpelweg geld. Een goed onderhouden vloer gaat langer mee.

Tapijt schoonmaken
De eerste stap om een tapijt schoon te houden is stofzuigen. Dit raden we dan ook aan. Maar om de tapijt langer te laten meegaan en daarnaast nog grondiger schoon te maken, raden wij specialistische tapijtreiniging van BKF schoonmaak aan. De ze reiniging door middel van heet water injectie-extractie wordt door vrijwel alle tapijtfabrikanten aangeraden. Naast dat het grote hoeveelheden vuil verwijderd is het niet slecht voor zowel tapijt als milieu. BKF schoonmaakbedrijf hanteert deze methode inmiddels al vele jaren.

Linoleum en marmoleum schoonmaken
Marmoleum is kwetsbaar, maar kan jaren van plezier geven mits goed onderhouden. U dient de vloer periodiek te strippen om het vuil te verwijderen. Na het verwijderen van het vuil wordt de vloer voorzien van een nieuwe polymeer beschermlaag. Het is deze beschermlaag die regelmatig vervangen dient te worden. Indien u te lang wacht met onderhouden, kan deze beschermlaag zodanig aangetast worden dat uw vloer onherstelbaar beschadigd raakt. Indien u twijfelt of dit voor uw vloer het geval is, raden wij u aan om vrijblijvend contact op te nemen met ons.